Når man er på skautur, er det mye god mat man kan lage på/ved bålet:
Vi har selvfølgelig pølser – stekt på selvspikket pølse-pinne av bjørk…. der er vel de flestes favoritt!
Min favoritt er ribbe (se på bildet……..) – kjøpt ferdigstekt på butikken – varmet ved siden av bålet! Mmmmmm……..
Så har vi brødskiver med smør og gulost – smaker nydelig litt svidd i kantene. ….. En kompis anbefaler julekake med brunost, helt supert med lun smak.
Så er det pinnebrød, f.eks. etter denne oppskriften: (til 4 porsjoner) 4 dl hvetemel, 1/2 ts salt, 2 ts sukker, 2 ts bakepulver, 5 ss smør og 1 1/2 dl vann eller melk. Blandes, eltes og legges i en brødpose.
Så er det sikkert mye annet fancy som kan lages, men det skal jo være litt enkelt også……. Vi er jo på tur…….