Feriekoloniene i Essoskogen!

Det var feriekolonier i Essoskogen fra slutten av 1800-tallet og ca fram til 1970.

Feriekoloniene ble opprettet for at fattige barn i Oslo skulle komme seg ut av hovedstaden, i frisk luft, og få oppleve noe annet!

Jeg har funnet bilde av huset som tilhørte denne trappa (på nettet).... og tar meg den frihet å legge det ut her!

Dette var spennende leting!

Nå står bare ruinene av koloniens hus igjen, og vi må prøve å forestille oss hvordan det en gang så ut der!

Som du ser, så er det lenge siden bygningene ble revet! Trærne som vokser innenfor murene er store og høye!

Det hviler er historisk sus over stedet!

Kanskje kjenner du noen som har vært her på feriekoloni?

Spennende å høre......

Finfin dag til deg da!

26 kommentarer

god morgen.Ja det er spennende med slike historiske ruiner som står igjen,det har vært mye opp gjennom årene og det er viktig å huske historien ) likte det bilde du fant på nett,ser ut som et flott sted å komme på ferie til )

fruensvilje: hallo :-) tusen takk for koselig kommentar! klemmer <3

Så spennende! :D Fra en svunnen tid <3 Synes det er så trolsk å gå på steder som har vært travel en gang i tiden, men som nå er helt borte og bare ruiner igjen. Litt vemodig å tenke på, selv om jeg selv ikke var født ennå ;o

søtmonsen: ja, veldig..... jeg går litt sånn og drømmer meg bort på sånne steder! :-)

Hei!

Den trappa var lekker og når bildet kom til sin rett, ja................ Spennende tilbakeblikk det der. Mange var på feriekoloni.

Synd at de ikke har tatt mere vare på bygningene som var der.

Ønsker deg en herlig dag :-D

etdiktomdagen: Tusen takk for koselig tilbakemelding, ja det er synd ikke bygningene er tatt vare på.... morsomt og spennende:-)

dvergpinschere i mitt hjerte

Så herlig! ja, ruiner er flott, og særlig når du finner litt historie bak stedet..Sikkert et flott sted på sin tid! også så fint at man kunne komme seg ut på landet.. Ha en flott ny dag!

dvergpinchere: å tusen takk! det var sikkert supert der.... og da var det jo ikke gjengrodd som nå.... moro å forske litt! :-)

Spennende med sånne steder! Den trappa er fascinerende, men også litt skummel nesten <3 tenk så mange som har gått opp og ned der.....

karolinemarie: veldig.... blir mye tenking! spennende <3

Et så spennende sted med historie. Vakre bilder fikk du også. Gøy å se hvordan det var der på det gamle bildet. Du finner så mange fine steder. Takk for at du deler med deg til oss! Ha en fin kveld :)

natheless: å så koselig! tusen tusen takk <3

Jeg jobbet på Hudøy feriekolonier i 3-4 år, da jeg var ca 23-24 år... Veldig moro, men det var jo sent, det startet jo som du sa på et annet tidspunkt. Annerledes da :-)

frodith: å så spennende da! klemmer <3

Åhh, jeg elsker historie :D Og så gøy at du fant bilde av huset som tilhørte trappen- det så ikke ut slik jeg først tenkte :D

Jeg var på sommerleir, men i sverige heter det nesten koloni, fire sommere på rad- det var sååååå gøy :D

elevele: å så moro at du har vært på koloni. kult! og jeg trodde huset var stort og høyt..... tusen takk for at du likte innlegget! klem <3

Så spennende. Ruiner er alltid artig å komme over og enda bedre når en finner historiene bak.

Sonja: Tusen takk - det er jeg så veldig enig i! :-)

Ja, det var kjempegø- spesielt når man møtte på gamle venner fra året før liksom, det var ekstra stas :D Det første året tok jeg plassen til ene storesøsteren min og det var for de som var eldre. Jeg var 7 år, hvis jeg ikke husker helt feil, og de andre var sånn 11-14 ca. Var kun én gutt til som var på samme alder :) Vi ble kjærester husker jeg. Ha ha.. Jeg så han kun det året, men traff han igjen når vi var 15 år og jeg hadde flyttet tilbake til Sverige. Da tullet vi veldig med at vi aldri hadde slått opp etter den sommeren :P ha ha

elevele: så klart det var moro! herlig historie..... 7 år ja, det er leeeeeeenge siden det! klem <3

Solveig Nygård

Jeg var på feriekoloni på Karlsvika 2,4 og Sankthalvar på Slagen . Trives veldig godt . Dette var i 50 årene . Karlsvika 1,2,3,4 og Sankthalvar var jentekoloni og Løkka guttekoloni .

Solveig Nygård: Å så spennende at du har vært der! Husker jeg leita etter info på nettet når jeg skulle lage innlegget - ingenting av det du nevner sto der - så tusen takk for kommentar! Har du noen bilder derfra????? :-)

Solveig Nygård

Jeg har dessverre ingen bilder derifra . Det hadde vært moro/ interessant å vite hvilken koloni trappa stammer fra , og hviler årstall bilde fra kolonien er fra . Det var 5 rene jentekolonier og 4 guttekolonier da jeg var der . Moren min jobbet på en guttekoloni en sommer jeg var der .

Å det var synd! Ja, det hadde vært kjempemoro om vi kunne funnet ut mer! Jeg syns det lå veldig lite om det på nettet...... Tusen takk for all info du kan gi! Klem :-)

Solveig Nygård

Det hadde vært interessant å vite hvem av koloniene de ruinene stammer fra . Om det er fra en av Karlsvika koloniene eller Sankt Halvard .

Solveig Nygård: Hmmm - ja, jeg vet ikke! Kanskje du kan finne ut noe? :-)

Skriv en ny kommentar