I år er jeg jammen skikkelig husmor! Jeg har til og med ribba noe av ripsbuska på hytta….. ikke ille!
Og hva jeg skal med ripsene? Jo, jeg skal røre dem med sukker og ha til middag! Ikke som dessert, men som tilbehør til selve middagen….
Nå håper jeg noen av dere der ute også bruker det…… for rundt meg er det ingen andre som har hørt om det! Vi hadde det hjemme da jeg var liten……..
34 kommentarer
Jeg lager ripsgele i dag. Nydelig til kjøtt, og som pålegg…..
Åh rips er så godt ! 😀 Husker jeg alltid var med mormoren min og vi søskenbarn lagte det
alltid før og koste oss med sukker og melk tror jeg det var eller fløte. Eller laget syltetøy å
hadde det på skiva 🙂 Ha en flott mandag videre !
mmmm…. deilig 🙂
Deilige når en får søtet dem….. ha en flott dag videre du også! 🙂
Veldig glad i rips..men pleier å bruke det til vaniljeis…men sikkert godt til middagen også :)) Flotte bær ser det ut som du har plukket :)))
Da jeg var liten pleide vi å ha ripsgrøt, og ripssaft. Selv bakte jeg kaker med rips. Nå bruker jeg helst rips til smoothie. De er helt perfekte i smoothie <3 Men jeg tipper de blir omtrent som med tyttebærsyltetøy til middag 🙂
Ripssaft pleide min bestemor å lage, det smakte nydelig <3 Sikkert godt med ripssyltetøy/gele til kjøtt og sånt, spesielt godt til viltkjøtt kan jeg tenke meg 🙂
Lager ripsgele her, eller røre dem. Vi bruker dem og til middag:) Både i middagen, som tilbehør og dessert 🙂 I år vet jeg ikke om jeg orker bryet med det, for de er så små og sure..
Vi har jo et par ripsbusker, men tar sjelden vare på ripsa. Til middagen bruker madammen rørt tyttebær 🙂
De var fine. …. 🙂 🙂
Så mye godt! 🙂 jeg liker det til middag…
Mamma lagde også saft! Jeg liker til middag…… 🙂
De er sure ja….. endelig noen sombruker dem på samme måte som meg 🙂
🙂 det er jo mest vanlig…..
vi har så masse tyttebær att det blir det til middag,eller solbærsylte 🙂 i dag har jeg kokt bringebærsylte som er tilsatt rips saft er spendt på om det blir passe tykkelse på det :))
Rips er kjempe godt 🙂
Tror faktisk jeg har hørt om rips til middag også ja 🙂 Og de så jo lekre ut selv om de er sure 😀
Hvorfor ikke? Det er jo friskt tilbehør – akkurat som tyttebær. Du har jo vært veldig produktiv på syltetøy og “røretøyfronten” i sommer/høst! 😀 Hjemme hadde vi ofte rips med hjemmelaget vaniljekrem til dessert. Jeg klippet av ripsstengler og frøs dem ned, slik at jeg hadde dekor til forretten under konfirmasjonen til Junior i fjor høst. 🙂
Mmm… så masse godt! rørte akkurat rips, så det blir tilbehør til middag i morra 🙂
Ja, det er det 😉
Det er bra 😉 sure, men med sukker – perfekt!
Sant! jeg er fryktelig huslig i år….. blir nesten skremt 😉 sikkert godt til dessert da…..
Rips er jo supergodt ! Men aldri hørt at noen bruker det på middagen. Sikkert ikke dumt. De er jo syrlige som tyttebæra, så hvorfor ikke. Her bruker vi for det meste rips som dessert med sukker og vaniljesaus på, det er bare nydelig 🙂
Synes at du med dette matauket har tatt minst 10 nye husmorpoeng, he-he ! Ellers flotte bilder, som vanlig 🙂
Ha en riktig så god natt og en superfin morgendag !
verdens beste rips desert er lagvis rips,pikekyss og vaniljekrem blandet med pisket kremfløte :)) da er bæra overhode ikke sure
Hei! Plukker rips og fryser 🙂 Tar opp og lager god dessert. Vaniljekrem blandet med krem og blander så med rips. Mmmmmm Har aldri brukt rips som tilbehør til middag 🙂
Hihi – tusen takk for det 🙂 da har jeg godt med poeng da….. kan seile lenge på dem 😉
Å nam….. det høres nydelig ut! 🙂
Nam nam….. dessert med rips er nok det vanligste ja! nok en gang er jeg ulik….. hehe 🙂 🙂
Ripsgele er jo godt til vilt, så hvorfor ikke rørt også. :O)
Skal si du er flink i år!
Hehe 🙂 Tusen takk for det 🙂
Jo da, jeg har hørt om det, men jeg tåler ikke rips. Holder på å klø munnen av meg om jeg spiser det rett fra buskene. Naboen hjemme kokte rogn og rips sammen og lagde gele som de spiste til vilt. Mye godt man kan fikse! Ha en herlig dag!
Kjedelig med allergi 🙁 ja, mye godt man kan lage…… ha en super dag! 🙂
Ikke rørt ripsbær, men ripsbærgele har jeg brukt til middag…
Mmm…. jeg skal ha rørte idag! 🙂