Hils på Maigull!

Dette er selveste maigull, liten og vakker!

Den blomstrer tidlig, i april–mai, i hele Nord-Europa!

Og – den kan spises! Blader og stengler kan nemlig brukes i salater, eller forvelles som grønnsaker.

Så fant jeg morsom historie i Stote norske leksikon…:

“Inne i mørke tunneler og grotter har fotosyntetiserende organismer problemer med å leve på grunn av mangel på lys. Imidlertid kan de overleve i lyskjeglene fra elektriske lamper, og disse små samfunnene kalles for lampenflora. Maigull er en av få blomsterplanter som er funnet som lampenflora i Lurgrotten i Østerrike i 1990. Den har flere egenskaper som er fordelaktige i en kalksteinsgrotte: Den liker seg på skyggefulle steder, og den krever mye fuktighet og kalkrik jord. Planten ble overvåket av botanikere i flere år, men den døde i 1995 da pæra gikk.”

Kult, ikke sant?

🌼🌼🌼

10 kommentarer

Siste innlegg