Dette flotte, høstfarga kjerret er urten pors.
Den finnes på myrer, ved skogstjern og på andre fuktige steder.
Den er spiselig, og greiner med både blad, knopper og blomster kan brukes! Bladene er velegnet sammen med belgfrukter og i grønnsaksretter! Du kan bruke den på samme måte som laurbærblader.
Først og fremst har pors blitt brukt til å smaksette øl og brennevin. Den lukter som kamfer, og smaken er søt med bitter ettersmak – en blanding av laurbær, kanel og kamfer!
🤎🤎🤎
10 kommentarer


Ja dette har vi mye av på disse kanter 😀 De lukter godt ennå her… ta noen i neven og gni mot hverandre og det kommer god duft frem. Kan også legges i poser – henges i skap/skuffer og lage god lukt blant klær
Hmm, takk for gode tips! Er ikke så mye av det her faktisk, men jeg får plukke med meg når jeg ser det! 🥰🥰
ja den lukter godt , og i høst fant jeg den også 😃
Så bra, jeg må plukke litt 🥰
Ja, jeg liker duften av pors. Herlig på høsten også med fine farger. God helg. Klemsiklem
Mm, jeg også! God helg 🥰 klem
Det må jeg teste. Dette var ukjent for meg! 😃
Ja, jeg må også plukke…. for første gang! 🥰
Visste ikke at den var spiselig, men veldig god lukt <3
Da kan du jo prøve den 🥰