Ut i det blå….. dag 14!

Gårsdagen var igrunn godt pakka inn i tåka….! Men – hva i all verden kan gjøres med det???

Første stopp var her på Ureddplassen! Ante ingenting om hva det var….. men det var rett og slett et monument til minne om ubåten Uredd som gikk på ei tysk mine ute i fjorden her i 1943. Den ble funnet på 100 meters dyp over 40 år seinere…..!

Turen gikk videre innom Glomfjord, der det faktisk ikke var noe spennende. Vi gikk ei runde, men kun industri å se! Gjennom Svartistunnelen kjappest mulig, og hit til utsiktspunktet til Svartisen. Utrolig nok skinte sola bare akkurat på isen….!

Det var en skikkelig tunnel- og fergedag…..! Mange fine ferger, men den vi havna på mellom Jektvik og Kilboghavn var ei skikkelig “ku-ferge”! Både gammel, skitten og liten….. og med en mynt-kaffemaskin i hjørnet som eneste servering…… sorry, Torghatten Nord – på en slik times tur forventes vel noe bedre????? (sjelden jeg klager sånn igrunn, hihi……)!

Dagen endte på campingplassen i Nesna! Nede ved fjorden! Har forresten aldri blitt håndhilst på og ønsket så godt velkommen på en campingplass før……!

Og idag er det denne ferga som frakter oss reisende videre nedover riksvei 17 – kystriksveien!

🌞🌞🌞

18 kommentarer
  1. Det er et eventyr å følge dere på reisen ♥ Kjekt å se hva dere opplever. Det er nok ikke like spennende alle steder nei, men helt sikkert en fin tur likevel 🙂 Den ferga var jo litt kul da, men jeg forstår jo hva du mener, man ønsker litt mer oppgradert transport i våre moderne dager. Jeg var nylig på en gammel båt selv….fra 1864. Men det var et fjordcruise, og halve opplevelsen var jo å være ombord i akkurat den gamle båten 🙂
   Jeg skulle skrive om det, men har ikke kommet så langt enda.
   Kos dere masse videre nedover, det står nok mange flere opplevelser og venter på dere ♥ Klem ♥

  2. Nå er det lenge siden vi tok kystriksveien, men det ser ut til at enkelte ting er på samma viset….. Dere er så flinke til å oppsøke steder. Glomfjord har sine sider, men de er ikke like lett å få øye på 😀 Lykke til videre 🙂 Flotte reportasjer,, tusen takk 🙂 Klem 🙂

  3. Den store ferje dagen ja…husker det fra Loftotenturen…Sjeldent vi gikk inn i ferjene…ble i bilen vi..med hundene….Men koselig de stedene man kan gå opp og kjøpe seg lapper…gøy å følge dere..kos dere videre!

   1. Hmmm… men lapper har vi ikke fått kjøpt ennå. Kun ei ferge det var åpen kafé på….. og da tenkte vi å kjøpe seinere….. det har ikke blitt noe ennå… knurr….

  4. Så gøy at dere har vært i Glomfjord, som ikke er et sted man kanskje reiser til så oftes. Min tante og onkel med 4 unger bodde der, nå er det kun min eldste kusine som bor der. Har vært der engang selv, men da var jeg 5,5 år. Mye fin natur der oppe i alle fall 🥰

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg